IFS segueix obert

Us informem que durant el confinament continuem tenint obert, atenent els embarassos i les urgències que pugueu tenir.

Per consultes de qualsevol tipus, també estem a la vostra disposició al telèfon 937414900 o bé per mail al recepcio@ifs.cat o al info@ifs.cat.

L’horari del centre probablement quedi alterat segons els dies. Us recomanem que, si voleu venir sense haver concertat hora, truqueu abans per confirmar que hi som.

En cas d’acudir al centre per ser atesos, preguem que ho feu sols i que prengueu les mesures higièniques ja conegudes per tots i que podeu consultar en aquest enllaç.

Si teniu simptomatologia de risc o heu estat en contacte amb alguna persona infectada, agrairem que anul·leu la visita de manera preventiva. Si teniu algun dels símptomes de la COVID19, el millor consell és posar-se en contacte amb els serveis que el 061 ha posat a la vostra disposició, per valorar cada cas.

Per a més informació i/o més actualitzada, us recomanem que visiteu el web de canalsalut de la Generalitat de Catalunya, o també el de Protecció Civil.

Cuideu-vos molt i us recomanem que seguiu les instruccions de confinament que recomanen les autoritats.

Ens veiem ben aviat.


 

Coronavirus (COVID19) i embaràs

Amb la informació de què disposem fins ara, podem extraure el següent resum:

 • No s’ha comprovat que hi hagi un increment del risc d’infecció per coronavirus entre les dones embarassades.
 • Els canvis immunitaris que comporten l’embaràs poden augmentar la vulnerabilitat d’aquestes dones a les infeccions respiratòries i per això -i bo i el nombre limitat de casos estudiats- s’hauria de considerar a les embarassades com a pacients de major risc (ACOG y SMFM).
 • Les embarassades amb problemes respiratoris previs tenen un major risc, cas de contagiar-se, de que la malaltia pugui ser més severa.
 • Les mesures preventives per a evitar el contagi són les mateixes que les de la resta de la població aconsellant, sobretot, rentar-se les mans freqüentment, el manteniment de la distància de seguretat amb altres persones i evitar contactar amb persones de risc.
 • No hi ha dades que ens indiquin que el COVID19 tingui efectes sobre el fetus quan una dona embarassada es contagia d’aquest virus (ACOG) (AGOC).
 • La dona no infectada i que ha donat a llum no pot transmetre la malaltia al seu fill a través de la llet.

 

ACOG: American College Obstetricicians and Ginecologist
SMFM: Society for Maternal-Fetal Medicine
AGOC: Asociación Ginecólogos y Obstetras de Castellón

 


 

Extraccions de sang per analítiques

Ja fa anys que a IFS us oferim la possibilitat de fer les extraccions de sang al nostre centre, però encara hi ha moltes persones que ho desconeixen.

Aquest és un servei molt celebrat per la comoditat que representa el no haver de desplaçar-se expressament per a fer-se les extraccions per les anàlisis que us demanen els metges, tan si son del nostre centre com si són de fora. A més, sovint es pot fer l’extracció el mateix dia que veniu a fer la visita.

L’horari de les extraccions és: dilluns, dimecres i divendres de 8:00 a 13:00h i podem fer extraccions per totes les mútues excepte Asisa i DKV.

Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per mail a recepcio@ifs.cat o a info@ifs.cat i també per telèfon al 937414900.

 


 

Nou comunicat sobre el Coronavirus COVID-19

Fins a l’aixecament de les directrius sanitàries pel Coronavirus, el nostre centre estarà obert amb el mateix horari de visita atenent totes les urgències que ho precisin i fent les visites o consultes que es puguin fer per telèfon.

A no ser que el Ministerio de Sanidad o el Col·legi de Metges, aconsellin altres mesures per tal d’evitar els problemes relacionats amb el coronavirus, en centres mèdics com el nostre on  no hi ha acumulació de gent, es podria seguir atenent als pacients sense cap risc.

Així doncs, els controls clínics, les revisions periòdiques o les visites davant de qualsevol urgència, es podrien seguir fent sense interrupcions. Al centre estem seguint les mesures higièniques de prevenció que fins ara estan establertes.

Això no obstant, seguint les recomanacions que sobretot el Servei Català de la Salut de la Generalitat aconsella, tan sols atendrem els casos amb molèsties urgents.

En el supòsit de que tingui simptomatologia de risc o hagi estat en contacte amb alguna persona infectada, agrairem que ens anul·li la visita de manera preventiva i acudeixi solament a un Hospital per a que sigui adequadament atesa.

 


 

Comunicat extraordinari respecte el coronavirus COVID-19

A no ser que el Ministerio de Sanidad o el Col·legi de Metges, aconsellin altres mesures per a evitar els problemes relacionats amb el coronavirus COVID-19, en centres mèdics com el nostre, on no hi ha acumulació de gent, es pot atendre als pacients sense cap risc.

Així doncs, els controls clínics, les revisions periòdiques o les visites davant de qualsevol urgència se seguiran duent a terme sense interrupcions. A IFS estem seguint les mesures higièniques de prevenció que fins ara s’han establert.

No obstant, en cas que vostè estigui amb simptomatologia de risc o hagi estat en contacte amb alguna persona infectada, agrairem que ens anul·li la visita de manera preventiva.

Us seguirem informant i quedem a la vostra disposició per a qualsevol dubte.

 


 

La vasectomia sense bisturí

Què és la vasectomia sense bisturí?

La vasectomia sense bisturí és una intervenció sense incisió quirúrgica per a dur a terme l’extirpació parcial dels conductes deferents, que són els tubs que transporten els espermatozous fora dels testicles.

A diferència d’una vasectomia tradicional, en la que s’utilitza bisturí, aquesta tècnica es realitza amb pinces de fixació, que provoquen l’obertura de la pell separant les seves fibres sense tallar-les. L’avantatge és que els pacients presenten molt menys dolor i sagnat durant la intervenció, i també menys hematomes, infeccions i d’altres possibles complicacions postoperatòries. D’altra banda, com que no es fan talls, no queden cicatrius.

Perquè es realitza?

La vasectomia és un dels mètodes anticonceptius més senzills i efectius. Es sotmeten a aquesta intervenció els homes que no volen tenir fills i volen un tractament definitiu.

La vasectomia sense bisturí es realitza per ser menys invasiva i amb menys riscos i sagnat, però amb la mateixa efectivitat.

En què consisteix?

La vasectomia sense bisturí consisteix en impedir que els espermatozous es desplacin pels conductes deferents. Es fan servir unes pinces específiques dissenyades per a separar la pell y exterioritzar aquests conductes, de forma que la vasectomia es realitza de forma menys traumàtica, sens talls com en la vasectomia convencional amb bisturí.

Preparació per a la vasectomia sense bisturí

En ser un tractament mínimament invasiu i sense anestèsia general, no necessita d’una preparació especial prèvia. El pacient haurà d’informar a l’especialista sobre els medicaments que pren, sobre tot els anticoagulants i els que controlen la pressió arterial.

Cura després de la intervenció

La recuperació després de la vasectomia sense bisturí acostuma durar uns quants dies, durant els quals el pacient pot notar l’escrot inflat i alguna molèstia. Podrà incorporar-se a la feina entre 1 i 3 dies després de la operació. Pel que fa a l’activitat física i esport pot necessitar uns dies més. El pacient pot tenir relacions sexuals normalment una setmana després de la intervenció.

Alternatives a la vasectomia sense bisturí

La principal alternativa a aquesta intervenció és la vasectomia convencional, que es realitza amb bisturí i, per tant, realitzant un tall en els conductes deferents. Els resultats són igualment eficaços, encara que és una tècnica que requereix de punts i presenta un risc més gran de sagnat i un postoperatori més dolorós.

D’altra banda, existeixen altres mètodes anticonceptius per a evitar tenir fills, com els preservatius però no són de caràcter definitiu.

 


 

IFS us desitja unes bones festes

 


 

VPH i Càncer de coll uterí

 1. Què és el virus de papil·loma humà?
  Una família de virus de més de 100 tipus dels quals 40 tipus s’han aïllat en el tracte genital inferior femení, essent el causant de lesions cervicals (displàsies), berrugues genitals i càncer de cèrvix uterí
 2. Com es contagia?
  El contagi és predominantment per transmissió sexual i, encara que la major part d’aquestes infeccions es resolen espontàniament, la seva persistència es relaciona amb el càncer de coll uterí
 3. Quins són els factors de risc de contagi?
  L’edat i la conducta sexual (múltiples parelles) són els factores de risc més importants
 4. Com es pot prevenir el càncer de coll uterí?
  Per tal de prevenir el càncer de coll uterí, disposem de la vacuna de papil·loma que cobreix els virus més importants relacionats amb el càncer cervical
 5. Cribratge del Càncer de coll uterí: Citologia
  El cribratge cervical té com a objectiu detectar de manera precoç les lesions que puguin progressar a càncer i es realitza amb a citologia i/o el test de VPH
 6. Quan s’ha d’iniciar el cribratge?
  Es recomana iniciar el cribratge als 3 anys després de la primera relació sexual

 

 


 

El Làser de CO2 en Ginecologia

Després de 20 anys usant el Làser en medicina, avui dia ja estan plenament acceptades les indicacions realment útils per a la seva aplicació en ginecologia.

Unes es relacionen amb el benestar de la dona i que alguns relacionen – equivocadament – amb la gineco-estètica com és la remodelació dels llavis menors o el rejoveniment de la vagina o els llavis majors quan pels parts o els canvis hormonals dels ovaris, s’ha produït una pèrdua de tensió en aquella zona.

D’altres són més funcionals, como pot ser la pèrdua involuntària d’orina o la sequetat vulvar o vaginal que pot produir picor o cremor vulvar o dolor en el moment de mantenir relacions sexuals o fins i tot la impossibilitat de tenir-ne.

Hi ha moltes més indicacions que en el moment de la visita ginecològica i en funció de les troballes clíniques el seu metge li informarà.

Els equips Làser d’última generació (com el Gynelase V2 que IFS posa a la seva disposició) estan dotats dels darrers avenços tecnològics que prevenen de forma automàtica el que podríem considerar “riscos” del procediment.