Estudi de la dona

Perfil hormonal

Mitjançant una analítica de sang es poden analitzar diferents hormones que ens ajudaran a predir la qualitat ovàrica. Quines hormones es mesuren? FSH basal, LH, Estradiol, T.4, TSH, Hormona antimulleriana. Aquestes hormones ens ajudaran a predir la reserva ovàrica, la resposta a l’estimulació, la qualitat oocitaria, etc.

Ecografia transvaginal

L’ecografia transvaginal o endosonografia, és una tècnica bàsica, no només en l’estudi de l’esterilitat, sinó també en el seguiment del tractament. És un procediment simple, indolor i còmode de fer i que aporta informació sobre la morfologia de l’úter i els ovaris.

Determina si pot haver malformacions i/o anomalies uterines o ovàriques, que justifiquin problemes de fertilització o d’implantació. També ens permet fer l’estudi de la qualitat de la fol.liculogènesis.

La injecció de sèrum fisiològic o líquids similars a l’interior de la cavitat uterina permet fer una anàlisi de la mateixa, detectant alteracions morfològiques sospitoses en la radiografia de l’úter o en l’ecografia.

HSG: Histerosalpingografia

Consisteix en la injecció d’un contrast ràdio opac a través del coll uterí. Podem veure el contorn intern de l’úter i les trompes, i comprovar la permeabilitat d’aquestes, mitjançant radiografies.

Amb aquesta exploració podem diagnosticar malformacions uterines, existència de pòlips o fibromes uterins que afectin la cavitat, si les trompes són o no permeables, les característiques de les mateixes, etc.

Cariotip

El cariotip es una anàlisis del cromosomes. Amb aquesta anàlisis podem identificar anomalies cromosòmiques, tant numèriques com estructurals, i que ens portarà a establir un diagnòstic o descartar possibles problemes genètics.

Serologia

Amb aquesta anàlisi volem descartar malalties infeccioses que comprometin el tractament.

Altres proves

Existeixen altres proves que ens serviran per aprofundir en la causa d’esterilitat, i serà el metge qui aconsellarà la seva realització. Per exemple: biòpsia endometrial, laparoscòpia, etc.

Més sobre diagnóstic

Vols contactar amb nosaltres?
Si vols rebre més informació sobre els nostres serveis o prefereixes concertar una cita, posa't en contacte amb nosaltres.