Estudi de la parella

En què consisteix l’estudi de la parella?

És l’estudi que es realitza de forma simultània a la parella que acudeix per saber la causa o les causes que expliquin la falta d’embaràs o la pèrdua reiterada del mateix. Poden ser múltiples i poden afectar a tots dos membres. Per aquest motiu les proves i les exploracions que s’han de practicar per arribar a un diagnòstic definitiu es realitzen als dos membres de la parella

Quan s’ha d’iniciar un estudi d’esterilitat?

Seguint els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (l’OMS) s’ha d’iniciar després d’un any buscant l’embaràs sense aconseguir-ho, ja que el 90% de les parelles fèrtils aconsegueixen la gestació en aquest període.Hi han circumstàncies que poden modificar aquest criteri. Per exemple, quan una parella jove porta sis mesos buscant descendència i aquest embaràs no s’aconsegueix, és correcte fer una valoració de les circumstàncies que generen aquest retard en la gestació si la situació emocional de la parella així ho aconsella. També, en les parelles en les quals l’edat de la dona superi els 35 anys, pot ser aconsellable iniciar l’estudi abans de l’any referit.

En què consisteix l’estudi d’esterilitat?

Consisteix en l’estudi, primerament, de la qualitat de les cèl·lules reproductores de la parella, és a dir, l’estudi del semen per part de l’home, i dels òvuls per part de la dona.S’ha d’estudiar la part del cos de la dona on té lloc la fertilització (l’úter i les trompes) i també, ha de fer-se l’estudi de determinades zones del cos de la dona on directa o indirectament les alteracions puguin afectar, la fertilització o la bona evolució de l’embaràs (trastorns metabòlics, canvis hormonals, factors d’immunològics, etc.).

Més sobre diagnóstic

Vols contactar amb nosaltres?
Si vols rebre més informació sobre els nostres serveis o prefereixes concertar una cita, posa't en contacte amb nosaltres.