La revisió ginecològica

Tractament quirúrgic dels trastorns benignes ginecològics

La prevenció és la millor manera d’evitar problemes cuidant la teva salut. Fins i tot sense tenir cap molèstia, una visita amb el teu ginecòleg/a, en que et fa una revisió ginecològica adequada a les teves circumstàncies, resol els teus dubtes, t’informa i suggereix com adaptar els teus hàbits al moment actual de la teva vida.

La visita de les adolescents

Quan ha d’anar a veure al ginecòleg?

  • Si tens dubtes sobre coses tan personals com la teva higiene íntima, l’ús de tampons, tipus de roba interior d’ús diari, per a l’esport, etc.
  • Quan hagis decidit mantenir relacions sexuals i vulguis tenir informació sobre els mètodes anticonceptius o dels riscos d’agafar una malaltia de transmissió sexual.
  • Si ja mantens relacions sexuals, per aclarir dubtes, resoldre inquietuds i ajudar-te en la presa de decisions.
  • Quan t’hagi sorgit algun problema, com una infecció, tinguis trastorns menstruals o dolors relacionats o no amb la menstruació.

En què consisteix?

La visita és una entrevista amb un especialista en la qual, després preguntar-te unes dades clíniques d’interès per al metge, et fa una exploració de les mames, de l’úter i dels ovaris per confirmar que estàs sana. En l’exploració es recull una petita mostra de flux per verificar que no hi ha, a nivell del coll de l’úter, cap problema (citologia) i es fa una ecografia per observar amb més detall l’estat de l’úter i dels ovaris.

Després de l’examen, el metge dóna informació sobre hàbits higiènics, mètodes anticonceptius, prevenció de malalties de transmissió sexual, utilitat de la vacunació per al virus del papil·loma humà, etc.

Si ets menor de 25 anys

La visita té tres parts:
Primer el / la especialista fa una sèrie de preguntes sobre la teva salut general i, específicament, ginecològica. També pren nota d’incidències que tu mateixa li refereixis.
Després examina les mames, informa de les particularitats de les mateixes i de quan i com autoexplorarse-les, explora els genitals externs, valora l’estat de la vagina, l’úter i dels ovaris, informant de si s’observa o no alguna particularitat rellevant. Es fa la recollida de mostra de flux cervical per a la citologia (test de Papanicolau).
A la tercera part s’informa del resultat de l’examen, se sol·licita, si cal, una anàlisi de sang, es fan les observacions que l’exploració o els teus circumstàncies ho aconsellin i s’aclareixen dubtes.

Fins als 50 anys

La visita té quatre parts:
Primer el/la especialista fa una sèrie de preguntes sobre la teva salut general i específicament, ginecològica. També pren nota d’incidències que tu mateixa li refereixis.
Després examina les mames, informa de les particularitats de les mateixes i de quan i com autoexplorárselas, explora els genitals externs, valora l’estat de la vagina, l’úter i dels ovaris, informant de si s’observa o no alguna particularitat rellevant. Es fa la recollida de mostra de flux cervical per a la citologia (test de Papanicolau).
A la tercera part es demana, si el cas ho requereix, una analítica general i d’hormones. Es complementa, a partir dels 35 anys, d’una mamografia que, a partir dels 40 anys se suggereix sigui anual.
En l’última part de la visita s’informa del resultat de l’examen, es fan les observacions que l’exploració o les teves circumstàncies ho aconsellin i s’aclareixen dubtes. En un moment donat s’informa de quan és convenient la prevenció del càncer de còlon

Més enllà dels 50 anys

La visita té quatre parts:
Primer el / la especialista fa una sèrie de preguntes sobre la teva salut general i específicament, ginecològica. També pren nota d’incidències que tu mateixa li refereixis.
Després examina les mames, informa de les particularitats de les mateixes i de quan i com autoexplorárselas, explora els genitals externs, valora l’estat de la vagina, l’úter i dels ovaris, informant de si s’observa o no alguna particularitat rellevant. Es fa la recollida de mostra de flux cervical per a la citologia (test de Papanicolau).
A la tercera part es demana, si el cas ho requereix, una analítica general i d’hormones. Es complementa, amb una mamografia que, se suggereix sigui anual. Es valora la freqüència en la qual és convenient la realització d’una colonoscòpia per a la prevenció del càncer de còlon i la densitometria sigui per a la valoració del risc d’osteoporosi.
En l’última part de la visita s’informa del resultat de l’examen es fan les observacions que l’exploració o els teus circumstàncies ho aconsellin i s’aclareixen dubtes.

Més sobre Ginecología

Els nostres serveis

Vols contactar amb nosaltres?
Si vols rebre més informació sobre els nostres serveis o prefereixes concertar una cita, posa't en contacte amb nosaltres.